Zvanično predstavljen novi trener Rome

Fonseca: Nisam pričao sa Džekom, želim samo igrače koji su motivisani

Paulo Fonseca je još prošlog mjeseca potpisao ugovor sa Romom, a danas je održana i zvanična press konferencija na kojoj je on predstavljen kao novi trener Vučice.

Novinare je odmah zanimalo da li je 46-godišnji stručnjak razgovarao sa Edinom Džekom.

Podsjetimo, Džekina budućnost je i dalje pod velikim upitnikom. Špekuliše se da je bh. napadač na korak do transfera u Inter, ali se on danas pojavio u Trigoriji gdje je obavio ljekarske preglede i počeo pripreme za novu sezonu sa ekipom Rome.

"Nisam razgovarao sa njim, ali znam da Petrachi (sportski direktor) jeste", istakao je Fonseca, pa nastavio:

"Želim samo igrače koji će ovdje ostati i koji će biti motivisani. Potpuna predanost igrača cilju je fundamentalna".

Petrachi već našao zamjenu za Džeku: "Ako dođe u Romu može biti kao Batistuta"

Gianluca Petrachi je nedavno zvanično predstavljen kao novi sportski direktor Rome, a na press konferenciji jedna od tema bio je bh. napadač Edin Džeko.

Džekina sudbina još uvijek nije poznata jer postoji velika šansa da napusti Romu i karijeru nastavi u dresu Intera. Petrachi nije imao milosti prema bh. napadaču i poručio mu je da jednostavno ne može ucjenjivati rimski klub.

"Ne prihvatamo ucjenu, nikog nećemo zadržati na silu. Ne sviđa mi se kada se neki moj igrač dogovori s drugim klubom koji sam po sebi nije bio korektan. On nije gazda u ovoj kući, Romu niko neće 'gušiti', rekao je Petrachi te dodao:

"Mislim da je Džeko danas igrač Rome, kada dođe na pripreme shvatit će da su se stvari promijenile...Tu je novi sportski direktor, novi generalni direktor i novi trener koji žele raditi na određene načine..."

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, jasno je rekao da Inter mora dobro platiti ukoliko žele Džeku jer ga u suprotnom Roma sigurno neće pustiti. Također, poručio je da će Roma pokušati dovesti Gonzala Higuaina ako ode Džeko.

"Ko god dovodi u pitanje kvalitet Gonzala Higuaina on je budala. Izgubio je samopouzdanje, ali bi nam itekako bio koristan ako Džeko ode. Ipak, mora imati motivaciju i vjerovati u transfer jer ga je Juventus već otpisao. Ako se želi vratiti u pravu formu onda nema bolje opcije od dolaska u Romu. ovdje može pratiti korake Batistute koji je ostavio nevjerovatan trag", zaključio je sportski direktor Vučice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.