Dolazi iz visočke Bosne

Mirza Kapić novo pojačanje RK Vogošća

Rukometni klub Vogošća predstavio je još jedno pojačanje.

Vogošćani prethodnih sedmica ozbiljno pripremaju za novu sezonu Premijer lige i izazove na evropskoj sceni, a kako bi što jači dočekali ono što ih očekuje, angažovali su još jedno novo ime.

Naime, dres Vogošće u narednoj sezoni će nositi i Mirza Kapić koji iza sebe ima bogato iskustvo koje je stekao nastupajući u Kataru za El Qiad, kao i visočku Bosna koja je bila ujedno njegova i posljednja stanica prije dolaska u Vogošću.

„Prepoznao sam Vogošću kao klub uz kojeg mogu još više napredovati, te mislim da možemo ostvariti zacrtane ciljeve. Svom budućem timu, saigračima, želim dosta sportske sreće i da nas povrede zaobiđu", poručio je Kapić.

Zadovoljstvo zbog dovođenja Kapića nisu skrivali ni u Vogošći.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Radi se o odličnom pojačanju kluba. Kapić je igrač koji iza sebe ima dosta iskustva, a uz to je mlad momak koji je željan napretka i dobrih rezultata. Mislimo da za ovu sezonu radimo dobru priču i nadamo se da će uroditi dobrim rezultatima. Odlučni smo da naš klub vratimo tamo gdje mu je i mjesto, a to je borba za vrh Premijer lige BiH“.

Kapić je po vokaciji desno krilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.