Prodanović novo pojačanje RK Vogošća

Po prvi put u BiH

Prodanović novo pojačanje RK Vogošća

Rukometni klub Vogošća PH predstavio je novo pojačanje za sljedeću sezone.

Saradnju sa šestoplasiranim timom bh. prvenstva dogovorio je i rukometaš po imenu Miloš Prodanović, koji je kroz karijeru igrao za Radnički, Metaloplastiku, Crvenu zvezdu, Batman...

"Po prvi put u karijeri zaigrat ću u BiH, i to u klubu koji je jedan od najboljih ne samo po rezultatima, već i po velikoj predanosti ljudi u klubu. Trude se da na svaki način osiguraju dobre uslove za igrače, što je jako teško danas na ovim prostorima", kazao je Prodanović.

Dodaje kako je Vogošću pratio u proteklom periodu.

"Unazad nekoliko sezona pratio sam klub i vidim da uvijek ima visoke ambicije. To možda nekada može da stvori i pritisak, ali taj pritisak ja smatram zdravim i vjerujem kako će svima nama biti vjetar u leđa da dajemo sve od sebe na svakoj utakmici. Nadam se i kako će nas sviju povrede zaobići i da ćemo s trenerom Unčaninom ostvariti najbolje rezultate", istakao je Prodanović.

Iz Vogošće nisu skrivali zadovoljstvo zbog dolaska Prodanovića, pogotovo jer je navodno imao još nekoliko ponuda na stolu, a poželjeli su mu i dobrodošlicu u njihov klub.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"To je igrač koji je sa svojim iskustvom potreban Vogošći kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve", saopštili su iz bh. kluba.

U Vogošću su, podsjetimo, ranije stigli još Arman Beširević i Haris Buljina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi