Čak je za ovaj klub igrao jedan albanski fudbaler

Navijači Celtica ostali u čudu kada im se na ulicama Sarajeva pridružio predsjednik Albanije

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sinoć su poraženi na Koševu od Celtica (1:3) u okviru prvog pretkola Lige prvaka.

Atmosfera na stadionu Koševo bila je fantastična i pored jake kiše koja je padala. Na stadionu je bila i grupa navijača Celtica koji su prethodnih dana uživali u Sarajevu.

Pred jučerašnji meč desila se nevjerovatna scena u centru glavnog grada BiH. Naime, grupa navijača škotskog kluba je srela predsjednika Albanije, Ilira Metu, koji je bio u BiH boravi jer učestvuje u samitu Procesa saradnje jugoistočne Evrope.

On je očito i veliki ljubitelj fudbala i odlučio je da priđe navijačima Celtica koji su brzo saznali da je on predsjednik Albanije. Čak im je rekao da je i jedan Albanac igrao za ovaj tim, a to je Rudi Vata.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači Celtica su bili oduševljeni što im je prišao predsjednik Albanije i odlučili su da se fotografišu s njim, a jedan od njih je objavio i video na svom Twitter profilu.

Video je na Twitteru objavio i predsjednik Albanije koji je poručio da je na ulicama Sarajeva uživao u društvu navijača Celtica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.