Kapiten Celtica: Teren je bio težak, gol koji su postigli je bio udarac u guzicu koji nam je trebao
Brown je bio zadovoljan kako su njegovi saigrači reagovali nakon primljenog gola

Škotski tim je došao u Sarajevo po pobjedu i na kraju ju je i uspio ostvariti

Kapiten Celtica: Teren je bio težak, gol koji su postigli je bio udarac u guzicu koji nam je trebao

S. Pašalić

Celtic je sinoć na Koševu preokretom uspio stići do pobjede od 3:1 protiv FK Sarajevo u prvoj utakmici prvog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Mirko Oremuš je doveo Sarajevo u vodstvo u 29. minuti, ali je samo šest minuta kasnije Johnston postigao gol za 1:1, a Edouard i Sinclair su golovima u drugom poluvremenu postavili konačni rezultat.

Iskusni veznjak i kapiten škotskog tima, 34-godišnji Scott Brown, je bio oduševljen načinom na koji je tim odgovorio nakon primljenog gola.

"Prvih 15-20 minuta nismo se dobro kretali sa loptom. Gol koji su postigli je bio udarac u guzicu koji nam je trebao", rekao je Brown pa nastavio:

"Nastavili smo dominirati u posjedu lopte, ali najvažnije je bilo da smo postigli golove. Sada je 90 minuta iza nas i gledamo prema uzvratu. Bila je ovo dobra prva utakmica"

"Teren je bio težak, na nekim mjestima je bilo rupa. Oni su još više otežali, postavili su se iza lopte i igrali jako direktno, ali sve u svemu pokazali smo kvalitet, posebno u posljednjoj trećini utakmice"

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Otišli smo tamo po pobjedu i uspjeli smo to i ostvariti. Igranje u Ligi prvaka je naš glavni cilj, trener to želi, igrači to žele i navijači to zaslužuju"

"Nismo igrali Ligu prvaka prošle sezone tako da se moramo potruditi da to uradimo ove godine", rekao je kapiten Celtica.

Top Komentari

Mungos
nisu znali da su to divovi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije