Okom statistike: Najbolji na Koševu bio je igrač u bordo dresu!
Prema InStat indexu Oremuš i Christie su bili najbolji pojedinci sinoćnjeg duela

Sarajevo je izgubilo, ali je i pokazalo zube

Okom statistike: Najbolji na Koševu bio je igrač u bordo dresu!

A. Čaušević, foto: T. Hebib

U prvom meču prvog pretkola Lige prvaka Sarajevo je pred 25.000 gledaoca dočekalo Celtic te upisalo poraz rezultatom 1:3.

Bh. prvak je bez dileme pokazao zube škotskom velikanu. Uzimajući u obzir kvalitet Hoopsi su zasluženo slavili, ali je Bordo tim ostavio pozitivan dojam.

Kakav je zapravo meč odigralo Sarajevo najbolje pokazuje i činjenica da je igrač utakmice bio domaći fudbaler, barem okom statistike.

Naime, prema InStat indexu najbolji pojedinac meča bio je Mirko Oremuš sa 273 boda, a četiri manje skupio je Ryan Christie.

Veznjak je imao 20 uspješnih pasova, odnosno 80 %, a imao je i 10 uspješnih duela. Uspio je i osvojiti šest lopti, a i ono najvažnije postigao je gol u 29. minuti meča.

Obzirom da je igrao na poziciji defanzivnog veznog Oremuš je razmijenio najviše pasova sa Darkom Lazićem (8) i Besimom Šerbečićem (6) što govori da se ne boji odgovornosti te da voli učestvovati u igri.

Veoma visok InStat index u ekipi Sarajeva još su imali Lazić (243) i Mersudin Ahmetović (241), dok je najslabiji učinak imao Dušan Hodžić (192) koji je igrao na lijevom beku što zapravo i nije njegova prirodna pozicija.

Bordo momci uspješniji u duelima

Gledajući generalnu statistiku Celtic je 69% utakmice imao loptu u svom posjedu, dok u šutevima razlika i nije toliko izražena.

Domaći fudbaleri su imali ukupno osam šuteva od kojih su tri išla u okvir gola, a gosti su imali pet pokušaja više.

Uspješnost dodavanja izabranika Husrefa Musemića bila je 72 %, od 274 pasa njih 197 je bilo uspješno realizovano.

Na meču je viđeno ukupno 109 duela, a u tom segmentu uspješniji su bili igrači bh. šampiona, 64:45. Na terenu je napravljen 91 duel, a momcima u bordo dresovima je pripalo njih 56, dok su u zračni dueli (18) za nijansu otišli u korist Škota 8:10.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada su u pitanju driblinzi od 15 pokušaja igrači Sarajeva su bili uspješni 10 puta, odnosno 67 %, a fudbaleri Celtica od 26 driblinga realizovali su njih 12, tj. 46 posto.

Oba tima su izgubila te osvojila približno isti broj lopti. Domaći fudbaleri izgubili su njih 70, a osvojili 45. Dečki u "zeleno-bijelim" dresovima su imali učinak od 65 izgubljenih te 55 osvojenih lopti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AjdinVL
Kako uzivam gledajući komentare ovih Sarajevomrzaca hahahaha ?? Znam da ih boli i nervira što je svaki drugi-treći članak namijenjen FK Sarajevo, a njih male klubove zapostavljaju. Mali Borac, mali Željo, malo Posušje,...
29 0
TuemueBakayoko
KRKAN NA APARATIMA HAHAHAHAAHAHAHAHAHA
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi