(Foto: EPA)

Nevjerovatne greške

Fiorentina prodala četvoricu za mizernu cifru, a oni danas vrijede više od 100 miliona eura

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Fiorentine je proteklih godina napravilo niz katastrofalnih grešaka kada su transferi u pitanju.

Nekoliko zaista odličnih fudbalera bili su članovi tima iz Firence, ali njihov talenat nije prepoznat, pa su Viole na prodaji četvorice jako dobrih fudbalera zaradio nešto manje od sedam miliona eura.

Tako su za ovu sumu novca iz kluba otišli Ianis Hagi, Gianluca Mancini, Ante Rebić i Nicolo Zaniolo, a ovaj kvartet danas vrijedi više od 100 miliona eura.

Gianluca Mancini je 2016. godine prodat Perugi za 150.000 eura. Tri godine kasnije ovaj štoper nosi dres Atalante, reprezentativac je Italije i vrijednost mu je 22 miliona eura.

Mlada rumunska zvijezda Ianis Hagi jučer je potpisao za belgijski Genk u transferu vrijednom 8 miliona eura. Viole su ga doslovno poslale kući, doveli su ga za dva miliona, prodali za 4.6 i tu su imali kakav-takav profit.

Međutim, šta tek reći za ono što su napravili sa Antom Rebićem i Nicolom Zaniolom, fudbalerima koji danas vrijede po 40 miliona eura

Rebić je ekipi Splita 2013. godine plaćen 4.5 miliona eura, nikada nije dobio pravu šansu, bio je na posudbama, a 2018. godine je prodat za dva miliona eura. Danas vrijedi 40 miliona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Viole su jednog od najboljih mladih fudbalera svijeta Nicola Zaniola pustili 2016. godine u Entellu besplatno, a današnji igrač Rome vrijedi čak 40 miliona eura.

Zaista nevjerovatne greške tima iz Firence i dokaz da nikako ne rade pravi posao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.