Nema šta se Romi ne nudi za Zaniola: Novac, Higuain, Alderweireld...

Rimljani mogu da biraju

Nema šta se Romi ne nudi za Zaniola: Novac, Higuain, Alderweireld...

E. Škorić

Romin veznjak Nicolo Zaniolo na meti je nekoliko klubova, a posebno ga žele Juventus i Tottenham.

Juventus je spreman da za Zaniola Romi ponudi Gonzala Higuaina i gotovinu, dok je Tottenham spreman da plati 23 miliona eura i da u Rim pošalje stopera Tobyja Alderweirelda.

Dvadesetogodišnjak je bio senzacija u svojoj debitanskoj sezoni u Seriji A, stigavši iz Intera kao dio paketa za Radju Nainggolan.

Postigao je šest golova uz dvije asistencije na 36 mečeva, a briljirao je i sa dva gola protiv Porta u Ligi prvaka. Međutim, razgovori oko novog ugovora stvorili su probleme, a sportski direktor Fabio Paratici je upozorio kako Roma neće pretjerati s njegovom platom.

Sportitalia i Corriere dello Sport vjeruju da to znači da je Zaniolo usmjeren prema izlazu s Olimpica, a njegova omiljena destinacija bio bi Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tottenham je također zainteresiran i Corriere tvrdi da je londonski klub spreman da ponudi 23 miliona eura uz 30-godišnjeg Alderweirelda, koji je ranije bio želja Manchester Uniteda.

Rimljani žele za Zaniola 60 miliona eura, a Juve se nada da će doći do njegovog potpisau z pomoć Higuaina, koji se spominje kao zamjena za Edina Džeku, koji bi trebao da pređe u Inter.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi