Delph nakon četiri godine napušta Etihad

Potpisao ugovor na tri godine

Stigla je potvrda: Everton doveo igrača Manchester Cityja · Zvanično

S. Pašalić

Everton je i zvanično potvrdio da je Fabian Delph novi igrač ovog kluba.

Dogovor je postignut tokom vikenda, a Everton će Manchester Cityju platiti 8.5 miliona funti, a ta cifra se može popeti i na 10 miliona funti.

29-godišnji veznjak je 2015. godine stigao iz Aston Ville u City za nešto malo manje od 10.5 miliona funti i nalazio se u posljednjoj godini ugovora sa prvakom Engleske, a sada je potpisao trogodišnji ugovor sa Evertonom.

Prošle sezone je odigrao 20 utakmica za Građane, a ovog ljeta je bilo nekoliko klubova koji su bili zainteresovani da ga dovedu, a Everton je bio najkonkretniji i sigurno je da će dobiti veliko pojačanje u veznoj liniji.

"Stvarno sam sretan što sam ovdje, dat ću apsolutno sve, ništa manje od 100 posto", rekao je Delph na internetskoj stranici Evertona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Klub u kojem sam bio, imao je uspjeha, posebno u posljednje dvije sezone, ali u posljednje četiri godine uspjeli smo osvojiti trofeje. Htio sam igrati više i prilika da dođem i igram za Everton je bila previše dobra da bi se odbila", dodao je Delph.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.