U Everton stiže pojačanje iz Manchester Cityja

Danas potvrda transfera?

U Everton stiže pojačanje iz Manchester Cityja

Reprezentativac Engleske Fabian Delph (29) napustit će Manchester City.

Ovaj vezni fudbaler na Etihadu je od 2015. godine kada je stigao iz Aston Ville, a kako mu naredne sezone ističe ugovor, natpisi o odlasku sve su aktelniji.

Nekoliko klubova pokazalo je interesovanje za njegovim dovođenjem, a mediji u Engleskoj pišu kako bi sljedeća stanica u Delphovoj karijeri mogao biti Everton s čijim je čelnicima navodno već dogovorio.

Ponuda Karamela zadovoljila je Delpha i preostalo je još samo da klubovi između sebe pronađu zajednički jezik, a cijeli transfer bi, nezvanično, mogao koštati oko osam miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodnih sedmica menadžer Evertona Marco Silva u medijskim istupima nagovještavao je kako želi podmladiti tim, no kada vam se ukaže prilika da dovede fudbalera kao što je Delph, onda se ona i ne propušta.

Relizacija transfera očekuje su u toku današnjeg dana.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi