Muhamed Bešić prelazi u Fulham?

Spremni dovesti bh. veznjaka

Muhamed Bešić prelazi u Fulham?

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ovog ljeta će napustiti ekipu Evertona.

Vezni fudbaler tima sa Goodisona nije u planovima menadžera Karamela Marca Silve i očekuje se njegov skori odlazak iz kluba.

Iako se spominjala nova posudba (prethodne dvije sezone igrao za Middlesbrough), Bešić želi završiti sa Evertonom i uskoro bi njegov ugovor mogao otkupiti još jedan poznati klub.

Radi se o londonskom Fulhamu. Tim sa Craven Cottagea je usprkos velikim ulaganjima ispao iz Premiershipa, ali se već naredne sezone žele vratiti u društvo najboljih.

Oni su glavni kandidat za dovođenje Bešića ovog ljeta. Spremni su platiti pet miliona funti koliko Everton traži za njega i uskoro bi transfer trebao biti završen.

Bešić bi na Cottageu trebao zamijeniti Jeana Michela Serija, koji je najavio odlazak iz kluba nakon ispadanja i konačan dogovor će na kraju ipak zavisiti od njegovog odlaska.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine se povezivao sa još nekoliko klubova. Spominjao se odlazak u Tursku, ali čini se kako će on i naredne sezone igrati u Championshipu.

Fulham će biti među glavnim kandidatima za ulazak u Premier ligu, a vidjet ćemo hoće li se to na kraju i desiti.

Podsjetimo, Bešić je tokom karijere igrao za HSV i Ferencvaroš, a član Evertona je postao 2014. godine.

Promo

Top Komentari

Mungos
Ma ja, u liverpul.
0 6
RodjeniRA
Dobar je Fulham!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi