Dramatična završnica

Poznat je naredni rival u Ligi prvaka za boljeg iz duela Celtic - Sarajevo

Admin Čaušević

Revanš mečevi prvog pretkola Lige prvaka igraju se danas i sutra.

FK Sarajevo će na teren sutra kada će Bordo tim u Glasgowu gostovati Celticu. Škoti su u prvom duelu slavili sa 1:3 i u velikoj su prednosti pred ovaj duel.

Bolji iz tog duela igrat će protiv Nome Kaljua, estonski prvak je poslije šokantne završnice izbacio Shkendiju.

Makedonci su u prvom meču slavili s 0:1, ali su na stadionu Toše Proseki u Skoplju poraženi s 1:2 poslije dramatične završnic.

Nome Kalju je poveo već u 6. minuti kada ja domaće iznenadio Ugge. Prvak Sjeverne Makedenije je stvari na početak vratio u 62. minuti. Siguran izvođač penala bio je Ibrahimi.

Činilo se da će Shkendija u drugo pretkolo, ali u sudijskoj nadoknadi Liliu poslije jedne gužve zabio za 1:2 te tako estonskog prvaka odveo u narednu rundu kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti