Lennon: Pokazat ćemo poštovanje prema FK Sarajevo!

Trener Celtica pred sutrašnji meč

Lennon: Pokazat ćemo poštovanje prema FK Sarajevo!

Admin Čaušević

FK Sarajevo će sutra igrati revanš meč prvog pretkola Lige prvaka protiv Celtica. 

Škotski prvak je u prvom duelu pobijedio sa 1:3 te je pred Bordo timom skoro pa nemoguća misija.

Na pressici uoči utakmice menadžer popularnih Hoopsa je istakao da svaki tim zaslužuje svoje mjesto u najjačem evropskom klupskom takmičenju te da je na Celticu da potvrdi svoju poziciju.

"Izaći ćemo na teren s namjerom da pobijedimo i da pokažemo poštovanje prema protivniku", rekao je Lennon.

"Niti jedan tim ne smijemo olako shvatiti u ovom takmičenju. Imamo lijepu prednost, ali ništa nije gotovo. Nadam se da ćemo biti oštriji i spremniji nego što smo bili prošle sedmice".

Lennon je istakao da i sutra neće na raspolaganju imati neke igrače uključujući strijleca prvog gola na Koševu, Mikeya Johnstona, dok su van stroja još uvijek Marian Shved i Bayo.

Sutrašnji meč na Celtic parku počinje u 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

UEFA je odlučila da prvadu u drugom duelu škotskog i bh. prvaka dijele arbitri iz Luskemburga na čelu sa Alainom Durieuxom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Radi se o 33-godišnjee sudiji koji FIFA značku nosi od 2015. godine, a do sada je sudio samo kvalifikacije za Ligu prvaka i Evropsku ligu.

Durieuxu će asistirati Gilles François Becker i Claude Ries, za četvrtog arbitra je delegiran Laurent Kopriwa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Romanus
Postovanje znaci da Nam nece uvaliti vise od pet komada, posto ce Sarajevo igrati isto I u ovoj utakmici sa 11 igraca iza centra, ovom prilikom ih molim da nam uvale samo tri
0 7
GospodinIzSarajeva
Kakav "ološ" od novinara moraš biti da prednost od 2 gola napišeš kao nemoguću misiju.Aj mrs od novina,i nazad u selendru u kojoj si se rodio.Da je ne znam ti koji tim nije puno razlika od 2 gola,LP
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi