Utakmica se igra sutra

Nema više ulaznica! Celtic Park rasprodan za meč protiv Sarajeva

Fudbalere Sarajeva sutra u Glasgowu očekuje revanš meč 1. pretkola Lige prvaka protiv Celtica.

Šanse za prolazak bh. prvaka u narednu fazu takmičenja su male s obzirom da su Škoti u prvom meču slavili s 3:1, međutim utjeha je što Sarajevo i nakon eliminacije automatski ide u 3. pretkolo Evropske lige.

Izabranici Husrefa Musemića otputovali su u Glasgow s namjerom da odigraju kvalitetan meč i da se na velikoj sceni predstave u najboljem svjetlu. Utakmica na Celtic Parku bit će veliko iskustvo za svakoga punaosob, pogotovo ako se uzme u obzir da će tribine stadiona biti ispunjene gotovo do posljednjeg mjesta.

Objavili su to i škotski mediji, navodeći kako su 'planule' sve karte koje su bile u prodaji i da će skoro 50.000 gledalaca nazočiti utakmici između Celtica i Sarajeva.

Nadaju se također Škoti kako će susret sa Sarajevom biti formalnost za tima Neila Lennona, no u taboru Kelta maksimalno uvažavaju bh. prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Želimo izaći na teren i pokušati ostvariti pobjedu, ali također i pokazati poštovanje prema protivniku. U ovom takmičenju nema laganih timova, imamo lijepu prednost, ali još ništa nije gotovo. Nadam se da možemo biti još oštriji i agresivniji nego u prvoj utakmici", rekao je trener Celtica.

Meč se, podsjetimo, igra sutra s početkom u 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.