Poznat je naredni rival u Ligi prvaka za boljeg iz duela Celtic - Sarajevo

Dramatična završnica

Poznat je naredni rival u Ligi prvaka za boljeg iz duela Celtic - Sarajevo

A. Čaušević

Revanš mečevi prvog pretkola Lige prvaka igraju se danas i sutra.

FK Sarajevo će na teren sutra kada će Bordo tim u Glasgowu gostovati Celticu. Škoti su u prvom duelu slavili sa 1:3 i u velikoj su prednosti pred ovaj duel.

Bolji iz tog duela igrat će protiv Nome Kaljua, estonski prvak je poslije šokantne završnice izbacio Shkendiju.

Makedonci su u prvom meču slavili s 0:1, ali su na stadionu Toše Proseki u Skoplju poraženi s 1:2 poslije dramatične završnic.

Nome Kalju je poveo već u 6. minuti kada ja domaće iznenadio Ugge. Prvak Sjeverne Makedenije je stvari na početak vratio u 62. minuti. Siguran izvođač penala bio je Ibrahimi.

Činilo se da će Shkendija u drugo pretkolo, ali u sudijskoj nadoknadi Liliu poslije jedne gužve zabio za 1:2 te tako estonskog prvaka odveo u narednu rundu kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rus
Hahahaha
0 2
Sa1946
Čuj protiv boljeg, 3:0 lagano za Sarajevo :D
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi