Sjajni štoper odabrao naredni klub

Gotovo je: De Ligt stigao na potpis!

Admin Čaušević

Ostao je još samo potpis i bit će riješene sve dileme oko kluba u kojem će karijeru nastaviti Matthijs De Ligt. 

De Ligt je večeras sletio na torinski aerodrom Caselle te je tako otkolio svaku sumnju oko toga čiji će dres nositi u narednim godinama.

U moru bogatih ponuda talentovani Holanđanin je izabrao onu Juventusovu te će sutra i zvanično postati fudbaler prvaka Italije.

De Ligtov dolazak potvrdio je i Juventus objavom kraktom snimka kako mladi defanzivac izlazi iz aviona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Noć će provesti u J Hotelu, a sutra ujutro će obaviti ljekarske preglede u trening kampu Continasa, nakon čega će u klupskim prostorijama potpisati ugovor. 

Računajući fiksni dio i bonuse De Ligt će Juventus koštati ukupno 75 miliona eura, a prvi trening sa novim saigračima bi trebao obaviti još sutra. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.