Ne, nije šala: Epilog akcije usmjerene ka "ultrasima" i neonacistima - zaplijenjena raketa!
Foto: Screenshot

Kuda ide ovaj svijet?

Ne, nije šala: Epilog akcije usmjerene ka "ultrasima" i neonacistima - zaplijenjena raketa!

Dugotrajna istraga italijanske policije usmjerena ka grupama Juventusovih ultrasa, te militantnim desničarskim i neonacističkim grupama bliskim navijačima Stare dame za epilog je imala akciju u kojoj je oduzeta čak i raketa.

Istraga pojedinih grupa Juventusovih navijača, čiji su članovi bili neonacistički eksremisti ili su sa takvima bili bliski dovela je do otkrića ogromnog arsenala oružja i nacističkih obilježja.

Uz uobičajene "rekvizite" poput noževa, mačeta i palica pronađeni su i pištolji i automatske puške.

Ono što je, međutim, najšokantnije jeste činjenica da je istraga dovela i do pronalaska rakete u jednoj kući u Torinu.

Navodno je riječ o raketi "zrak-zrak" proizvedenoj u Francuskoj osamdesetih godina prošloj vijeka koja je bila u arsenalu katarske vojske.

Za sada nije jasno kako je dospjela do Italije i za šta je trebala biti namijenjena. Navodno se u raketi nalazilo bojevo punjenje.

Treba dodati da su nakon pronalaska arsenala oružje uhapšene tri osobe.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
sta bi tek bilo da su kakvim muslimanima nasli ovo
6 0
bistrik87
svasta
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi