Želi iskusnog beka uključiti u posao

Dok se čeka Džekin transfer u Inter, sportski direktor Rome dobio novu ideju

Iz Italije svakodnevno stižu nove informacije o Edinu Džeki i njegovom potencijalnom transferu i Inter. Ipak, potvrde istog još uvijek nema.

Posljednje informacije govore da bi posao između Rome i Intera mogao biti završen po povratku Nerazzurra sa predsezonske turneje u Aziji, a stižu i navodi o novoj ideji sportskog direktora Rome Gianluca Petrachija za "transfer paket".

Poznato je da je Inter nudio 12-13 miliona eura i jednog mladog igrača u zamjenu za Edina Džeku, ali da je Rome insistirala na "kešu" - 20 miliona eura.

Ipak, novi sportski direktor Rome Gianluca Petrachi sada želi jednog igrača Intera u transfer paketu za Edina Džeku, a to je 30-godišnji Danilo D'Ambrosio, tvrdi Corriere dello Sport.

Petrachi je svojevremeno (2010.) doveo D'Ambrosija i u Torino, a do dan danas je ostao štovatelj fudbalskih kvaliteta iskusnog Italijana.

Naime, Roma ovog ljeta želi dovesti i desnog beka, a iako se odavno špekuliše da čelnici Vučice žele u svojim redovima vidjeti Napolijevog Elseida Hysaja, sada se počelo pričati i o D'Ambrosiju kao realnoj opciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

D'Amborsio bi sigurno bio jeftinija opcija, a Roma njegov transfer možda pokuša realizovati kroz dogovor o odlasku Edina Džeke na Meazzu.

Inače, do sada se nije špekulisalo da bi D'Ambrosio mogao napustiti Inter ovog ljeta. Šta više, vjerovalo se da je on u pregovorima sa klubom oko novog ugovora, ali interes Rome bi mogao promijeniti njegovu situaciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.