Ivan Perišić nakon izjave Contea ponovo razmišlja o odlasku u Premier ligu
Conte nije bio zadovoljan sa igrom Perišića u utakmici protiv Uniteda

Hrvatu nikako nije "sjela" izjava trenera Intera

Ivan Perišić nakon izjave Contea ponovo razmišlja o odlasku u Premier ligu

S. Pašalić

Inter želi dovesti pojačanja za narednu sezonu, a Romelu Lukaku i Edin Džeko su primarni cilj Antonija Contea ovog ljeta.

Ipak, neki igrači će morati i otići, a čini se da je jedan od njih i Ivan Perišić. Hrvat je igrao na poziciji lijevog beka u utakmici protiv Manchester Uniteda, ali Conte nakon utakmice nije bio zadovoljan.

"Mislim da on ne može pokriti ono što tražim. Potrudio se, ali mislim da je rezultat negativan. Nemam mu šta prigovoriti po pitanju zalaganja. Karakteristike igrača ne mogu se promijeniti i Ivan trenutno u Interu može igrati samo napadača", rekao je trener Intera.

Čini se da Perišić nije očekivao takvu izjavu pa sada prema pisanjima italijanskih medija ponovo razmišlja o odlasku u Premier ligu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nicolo Schira iz Gazzette dello Sport piše da su komentari Contea izazvali "malo iritacije" kod agenata Perišića koji opet razmišljaju o angažmanu u Englesku.

Manchester United je pokazivao veliki interes 2017. godine za Perišića, ali nije uspio postići dogovor oko odštete sa Nerazzurrima. Također su Arsenal i Tottenham nakon toga bili zainteresovani da dovedu Perišića u svoje redove.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi