Trener Arsenala

Emery: Kolašincu želim poboljšati igru u odbrani

Ekipa Arsenala uveliko se sprema za početak nove sezone u Premiershipu.


Jedan od onih koji će imati pune ruke posla u narednom periodu je bh. reprezentativac Sead Kolašinac. Trener Unai Emery smatra da lijevi bek treba poboljšati igru u odbrani.

Španski stručnjak je nakon pobjede u prijateljskom meču protiv Fiorentine (3:0) poručio kako će njegova ekipa naredne sezone igrati nekada s trojicom, a nekada s četvoricom pozadi. Tom prilikom je rekao da Kolašinac mora poboljšati odbrambene mogućnosti.

"Pronašli smo bolju strukturu za kontrolu utakmice s formacijom 4-3-3. To je način da se uvjerite da svi moramo raditi više nego prošle godine kako bismo postigli svoje ciljeve", kaže Emery i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prošle sezone smo igrali oba sistema i sada želim također raditi u oba sistema, jer ponekad možemo ostvariti veliku prednost s Monrealom i Kolašincem. Seadu želim poboljšati nastup u odbrani kad igramo sa četiri pozadi, a to je sigurno sistem koji ćemo koristiti u novoj sezoni".

Sigurni smo da će Kolašinac ovog ljeta raditi naporno da poboljša ovaj segment svoje igre, a narednu priliku da se dokaže na tom polju imat će već u noći sa utorka na srijedu kada njegov Arsenal igra prijateljski meč protiv Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.