Druga prepreka za Zrinjski

Plemići danas u vrlo teškoj misiji: Zrinjski u Evropa ligi gostuje kod Utrechta

Nogometaši Zrinjskog danas nastavljaju svoj evropski put i to na vrlo teškom gostovanju u Holandiji.

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Hari Vukas u prvom susretu drugog pretkola Evropa lige gostuje kod Utrechta.

Radi se o ekipi koja je prošlu sezonu u Eredivisije završila na 6. pozicijiu, a u razigravanju za Evropa ligu pobijedila Heracles i Vitesse te se na taj način domogla drugog po jačini evroposkog takmičenja.

Naravno, holandski predstavnik će biti veliki favorit posebno u prvom meču, a tako smatra i kladionica MOZZART koja nudi kvotu 1,35 na pobjedu holandskog tima, dok je na trijumf Mostaraca kvota 10,7.

Podsjetimo da Utrecht do sada nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu ove sezone, a u tri prijateljske je zabilježio po pobjedu, remi i poraz.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Današnji susret počinje od 18.30 sati na stadionu Galgenwaard, a revanš je za sedam dana u Mostaru.

Zrinjski je jedini bh. predstavnik koji će nastupiti u drugom pretkolu Evropa lige obzirom da su već na prvoj prepreci 'zapeli' Radnik iz Bijeljine i Široki Brijeg, a Sarajevo je nakon poraza od Celtica u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona otišlo direktno u treće pretkolo Evropa lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.