Plemići isprobali travnjak stadiona Galgenwaard

HŠK Zrinjski sutra igra prvi meč protiv Utrechta

Plemići isprobali travnjak stadiona Galgenwaard

Fudbaleri Zrinjskog su dosta lako riješili prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U dvomeču prvog pretkola sa Akademijom Pandev Plemići su postigli šest golova i rutinski izborili plasman u drugo pretkolo.

Tamo ih čeka holandski Utrecht kojem će prva utakmica protiv Zrinjskog biti i prva zvanična u novoj sezoni.

Prva utakmica se, dakle, igra sutra u Utrechtu, a Plemići su večeras odradili i zvanični, posljednji trening pred duel sa holandskim prvoligašem.

Isprobali su fudbaleri HŠK Zrinjski travnjak stadiona Galgenwaard koji će sutra biti poprište njihogov duela sa Utrehctom, a iako su Holanđani favoriti, trener Plemića Hari Vukas vjeruje da će njegov izabranici učiniti sve da prirede iznenađenje i izvuku dobar rezultat pred revanš.

"Svi smo svjedoci da se nizozemski nogomet vratio na velika vrata. Opet su 'top level' u Evropi, vidjeli smo to kroz Ajax i nizozemsku reprezentaciju, tako da imamo veliki respekt za ekipu Utrechta", istakao je trener Zrinjskog Hari Vukas, pa nastavio:

"Imaju jako dobre i kvalitetne igrače, dobri su kao kolektiv, došao im je novi trener sa novom nogometnom filozofijom i drugačijim stilom igre. Mogu reći da su zbilja jako, jako ofanzivni i jako dobro igraju taj napadački nogomet".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Naša očekivanja su da budemo čvrsti u tom defanzivnom bloku i maksimalno koncentrirani. Napravićemo sve da ih napravimo, što se kaže, nemirnima. Ali pri tome da znamo šta raditi s loptom nakon što je oduzmemo... Sigurno da i oni imaju svoje slabosti, koje smo mi uočili i pokušat ćemo do maksimalno iskoristiti", poručio je Vukas.

Podsjetimo, utakmica Utrecht - Zrinjski igra se sutra od 18:30 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nemozetako
Sretno Utrechtu da sutra utrpaju najmanje 5 golova plemicima.
19 0
Ludilo_brale
SAMO JAKO , sretno momci !!
0 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti