(Foto: EPA)

Ne prepuštaju ništa slučaju

Ovako izgleda ozbiljna priprema za meč: Trener Utrechta imao zanimljive zahtjeve pred Zrinjski

Midhat Šljivak

Utrecht večeras u 2. pretkolu Evropske lige čeka ekipu Zrinjskog.

Holandski tim u ovaj meč ulazi kao ogroman favorit, a na svojoj strani će imati i mnogobrojni podršku sa tribina.

U ovom timu su itekako uvjereni da će ostvariti laganu pobjedu i da će već večeras ostvariti trijumf koji će im donijeti miran revanš u Mostaru.

Trener John van den Brom dosta je pažnje posvetio ovoj utakmici, a igračima je dao određene zadatke.

"Ljekarski tim od utorka maksimalno radi sa igračima. Danas nas očekuju visoke temperature, pa im je valjda jasno da trebaju piti dosta tečnosti i ne izlagati se previše suncu do utakmice. Za mene su to veoma važne stvari", rekao je Van den Brom.

Naravno, napravljen je i odličan skauting bh. predstavnika...

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Fizički su veoma dobar tim, koji se dobro grupiše u odbrani. Morat ćemo paziti na njihove kontre. Već sam igračima na video snimku pokazao šta mogu očekivati. Pokušavaju da vas izvuku što više prema naprijed, a ako to napravite, kazne vas", istakao je trener Utrechta.

Susret Utrecht - Zrinjski igra se večeras sa početkom od 18:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.