Plemići danas u vrlo teškoj misiji: Zrinjski u Evropa ligi gostuje kod Utrechta

Druga prepreka za Zrinjski

Plemići danas u vrlo teškoj misiji: Zrinjski u Evropa ligi gostuje kod Utrechta

Nogometaši Zrinjskog danas nastavljaju svoj evropski put i to na vrlo teškom gostovanju u Holandiji.

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Hari Vukas u prvom susretu drugog pretkola Evropa lige gostuje kod Utrechta.

Radi se o ekipi koja je prošlu sezonu u Eredivisije završila na 6. pozicijiu, a u razigravanju za Evropa ligu pobijedila Heracles i Vitesse te se na taj način domogla drugog po jačini evroposkog takmičenja.

Naravno, holandski predstavnik će biti veliki favorit posebno u prvom meču, a tako smatra i kladionica MOZZART koja nudi kvotu 1,35 na pobjedu holandskog tima, dok je na trijumf Mostaraca kvota 10,7.

Podsjetimo da Utrecht do sada nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu ove sezone, a u tri prijateljske je zabilježio po pobjedu, remi i poraz.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Današnji susret počinje od 18.30 sati na stadionu Galgenwaard, a revanš je za sedam dana u Mostaru.

Zrinjski je jedini bh. predstavnik koji će nastupiti u drugom pretkolu Evropa lige obzirom da su već na prvoj prepreci 'zapeli' Radnik iz Bijeljine i Široki Brijeg, a Sarajevo je nakon poraza od Celtica u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona otišlo direktno u treće pretkolo Evropa lige.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
Ovo neka igra poznata kao Viktorija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi