Foto: GNK Dinamo/Twitter

Liga šampiona

Dinamo lagano prošao u treće pretkolo, jedan velikan već napustio Ligu prvaka

Fudbaleri Dinamo Zagreba plasirali su se u treće pretkolo Lige šampiona nakon što su i u revanš susretu porazili gruzijski Saburtalo Tbilisi i to sa 3:0.

Podsjetimo, ekipa iz Zagreba je u prvom meču slavila sa 2:0 i bilo je jasno da je veliki favorit za prolaz dalje. Modri su tu ulogu opravdali i na terenu te su slavili laganu pobjedu.

Sva tri gola na Maksimiru pala su u drugom poluvremenu. Prvo je mrežu gostiju u 77. minuti zatresao Oršić, da bi dvije minute kasnije Petković povisio na 2:0. Konačan rezultat postavio je Dani Olmo u nadoknadi vremena. Inače, on nije počeo meč već je ušao sa klupe za rezerve. Bh. dvojac Izet Hajrović i Amer Gojak igrao je od prve minute.

Dinamo će u trećem pretkolu igrati protiv mađarskog Ferencvaroša.

Radi se o ekipi koja je u istom terminu prošla dalje, a bila je bolja nakon dvomeča od Vallette. U prvom meču Mađari su slavili sa 3:1, dok je večeras bilo 1:1. Bh. reprezentativac Eldar Čivić odigrao je cijeli meč za Ferencvaroš.

Dalje ide i ekipa švicarskog Basela koja je u jednom od derbija pobijedila PSV i to sa 2:1. U prvom meču je bilo 3:2 za holandski tim, pa Basel ide dalje radi više golova u gostima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ovim trenucima se igra još jedan susret danađšnjeg programa i to onaj između Olympiakosa i Plzena. Trenutno grčka ekipa vodi 3:0 i gotovo sigurno će proći dalje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.