Ajax stigao do prvog trofeja u novoj sezoni, fenomenalan gol Daleya Blinda
Blind je sjajno pogodio u 52. minuti

Dominacija prvaka Holandije se nastavlja

Ajax stigao do prvog trofeja u novoj sezoni, fenomenalan gol Daleya Blinda

S. Pašalić

Nogometaši Ajaxa su osvojili svoj prvi trofej u novoj sezoni.

Tim iz Amsterdama se vrlo lako obračunao sa PSV-om u Super kupu i stigao do pobjede rezultatom 2:0.

Već u prvom napadu nogometaši Ajaxa su stigli do vodstva kada je nakon sjajne akcije ovog tima odbrana PSV-a ispala, a Dolberg je u 35. sekundi pogodio za 1:0.

Nakon toga su obje ekipe pokušavale doći do gola, ali se rezultat nije mijenjao pa se na odmor otišlo sa vodstvom Ajaxa od 1:0.

Ajax je početkom drugog poluvremena stigao i do drugog gola kada je Daley Blind nakon nekoliko izblokiranih pokušaja igrača tima iz Amsterdama opalio po lopti i postigao fenomenalan gol za 2:0.

PSV je nakon toga zaigrao nešto bolje i imao je nekoliko sjajnih prilika da smanji rezultat i uvede utakmicu u neizvjesnost, ali u tome nije uspio pa je Ajax slavio sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Top Komentari

Dobojlija
Kakav real kada Ajax svake godine proda najbolje a opet sjajno igraju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi