Dinamo uvjerljiv protiv Slaven Belupa, Gojaku 69 minuta igre
Gojak je igrao do 69. minute

Modri su upisali i drugu pobjedu u novoj sezoni

Dinamo uvjerljiv protiv Slaven Belupa, Gojaku 69 minuta igre

S. Pašalić

Nogometaši Dinama iz Zagreba su u 2. kolu HNL-a stigli i do druge pobjede.

Nakon što su na Maksimiru slavili u 1. kolu protiv Lokomotive sa 3:0, Modri su identičnim rezultatom bili bolji na gostovanju kod ekipe Slaven Belupa.

Već u 4. minuti Dinamo je stigao do vodstva kada se Bruno Petković odlično snašao u šesnaestercu i postigao gol za 1:0.

Dinamo je nakon toga dominirao na terenu, ali su domaći u 34. minuti imali sjajnu priliku da izjednače rezultat, međutim Čanađija je bio neprecizan.

Kazna je stigla u 40. minuti kada je Atiemwen pogodio za 2:0, a tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U nastavku su i jedni i drugi imali svoje prilike da postignu gol, a Dinamo je jednu takvu i iskoristio u 89. minuti kada je Nikola Moro sa vrha šesnaesterca zabio sjajan gol za konačnih 3:0.

Bh. nogometaš Amer Gojak je odigrao 69 minuta, dok Izet Hajrović nije ulazio u igru i trener Bjelica ga je vjerovatno čuvao za uzvratni meč 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Saburtalo Tbilisija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi