FK Sarajevo ostaje na drugom mjestu

HŠK Zrinjski je rekorder BiH ovog ljeta: Plemići izbacivanjem Utrechta zaradili sjajnu sumu novca

Nakon izbacivanja Utrechta iz Evropa lige i plasmana u treće pretkolo ovog takmičenja, ekipa Zrinjskog dobro je napunila klupsku kasu. 

Mostarci su samim učešćem u prvom pretkolu Evropa lige zaradili cifru od 240.000 eura, a nakon što su izbacili Akademiju Pandev i prošli u drugo pretkolo, zaradili su dodatnih 260.000 evropskih novčanica.

Iako je to rijetko ko očekivao, Zrinjski je izbacio i Utrecht pa je prošao u treće pretkolo, a za nastup u toj fazi dobit će dodatnih 280.000 eura.

To znači da su Mostarci do sada zaradili ukupno 780.000 eura ovog ljeta nastupom u Evropa ligi čime su pretekli i FK Sarajevo. Bordo klub je izgubio u prvom pretkolu Lige prvaka od Celtica i otišao u treće pretkolo Evropa lige te je do sada zaradio zagarantnovanih 560.000 eura nastupom u Evropi.

Naravno, oba naša predstavnika imat će priliku da dodatno "podebljaju" novčanik plasmanom u play off Evropa lige. Sarajevo i Zrinjski u trećem pretkolu nemaju protivnike kojih bi se trebali mnogo plašiti. Bordo momci će na megdan BATE Borisovu, a Plemići Malmeu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U slučaju prolaska dalje, obje ekipe bi zaradile po dodatnih 300.000 eura. To znači da bi Zrinjski imao ukupnu zaradu od milion i 80 hiljada eura, a Sarajevo 860.000. Ako tim ciframa dodatmo TV prava i prodaje ulaznica za domaće mečeve, onda dolazimo do zaista ogromnih brojki, posebno za bh. klubove.

Zrinjski i Sarajevo prve mečeve trećeg pretkola igraju 8., a revanše 15. augusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.