Foto: FC Chelsea

U novoj ulozi

Claude Makelele opet u Chelseaju

Proslavljeni holandski fudbaler Claude Makelele vratio se u Chelsea.

Makelele je Chelseajev dres nosio od 2003. do 2008. godine i osvojio je mnoštvo trofeja s 'plavcima', a sada kada je u međuvremenu uplovio u trenerske vode dobio je priliku da se vrati na Stamford Bridge.

Putem zvanične stranice londonski sastav je objavio kako se Makelele vratio na mjesto slave, a u narednom periodu će raditi invidualno s polaznicima Chelseajeve akademije i pratiti njihove tehničke performanse, kako na treninzima, tako i na utakmicama.

"Sretan sam što sam se vratio kući. Chelsea mi je dao mnogo i želim se na ovaj način odužiti klubu. Želim usmjeriti mlade igrače da postanu profesionalci i jedva čekam da počnem raditi", rekao je Makelele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju njegova trenerska karijera, započeo ju je u Paris Saint-Germainu radeći kao asistent Carlu Ancelottiju i Laurentu Blancu, asistent je bio i u Swanseaju, dok je samostalno vodio jedino belgijski Eupen.

Chelsea je, podsjetimo, u prethodnom periodu u stručni štab doveo još nekoliko bivših fudbalera poput Paula Ferreire, Jodyja Morrisa, Carla Cudicinija i Henriquea Hilarija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.