Historijska odluka UEFA-e pred meč Liverpool - Chelsea

Historijska odluka UEFA-e pred meč Liverpool - Chelsea

Edmir Škorić

Novu sezonu u evropskim takmičenjima otvorit će Chelsea i Liverpoolom utakmicom evropskog Superkupa u Istanbulu 14. avgusta.

Ono što je posebno zanimljivo, pred ovaj meč je UEFA donijela odluku da isti sudi Francuskinja Stephanie Frappart. Ona će postati prva žena koja će dijeliti pravdu muškarcima na nekom značajnijem meču pod UEFA-inim okriljem.

Stephanie je nedavno sudila finale Mundijala za žene između Holandije i SAD-a, kao i polufinale ženskog EP-a te finale EP-a za žene do 19 godina.

U aprilu je sudila meč Lige 1 između Amiensa i Strasbourga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Već sam u više navrata rekao da potencijal ženskog nogometa nema granica i presretan sam što je Stéphanie Frappart imenovana za sutkinju na ovogodišnjem UEFA-inom Superkupu, zajedno s pomoćnim sutkinjama Manuela Nicolosi i Michelle O'Neal", izjavio je predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chepich
Eto koliko je bitna utakmica..
1 0
MaDaj
Super odluka, neće degeni trčati na nju nakon svakog sviranog faula
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi