Najveće istraživanje do sada: Pogledajte kako će naredne sezone izgledati tabela Premier lige

Koliko je ovo realno?

Najveće istraživanje do sada: Pogledajte kako će naredne sezone izgledati tabela Premier lige

Ostalo je još samo 10 dana do početka Premier lige.

Kao i gotovo svake sezone, očekuje se velika borba za titulu, Ligu prvaka, Evropa ligu i opstanak.

Englezi su ovog ljeta odlučili da naprave najveće istraživanje do sada kako bi pokušali predvidjeti kako će izgledati tabela na kraju sezone.

U analizi su učestvovali novinari BT Sporta, na osnovu saradnje sa Opta statistikom, vještačkom inteligencijom i uz učešće vodećih stručnjaka za analizu Premier lige.

Na kraju su rezultati za neke prilično iznenađujući, posebno kada je riječ o timovima koji bi navodno trebali izboriti Ligu prvaka.

Tamo bi, prema ovom predviđanju, trebali završiti Chelsea, Tottenham i Liverpool, dok bi City bez problema trebao odbraniti titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo, ovo predviđanje kaže kako Liverpool i City neće proći dalje od četvrtfinala Lige šampiona, a da će Tottenham osvojiti Evropa ligu. Pijetlovi bi naime trebali ispasti nakon grupne faze Lige prvaka te bi se u finalu Evropa lige trebali sastati s Manchester Unitedom i pobijediti ga.

Peti u Premier ligi bi trebao završiti Arsenal, a Manchester United tek šesti. Iz lige bi trebali ispasti Sheffield United, Norwich i Newcastle United.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi