Dijamant želi znati na čemu je

Više ne želi da čeka: Edin Džeko postavio ultimatum Interu

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko i dalje je tema špekulacija italijanskih medija oko mogućeg transfera u Inter.

Špekulacije o tome da će Džeko napustiti Romu i potpisati za Inter traju više od mjesec dana, a iako se činilo da bh. napadač sigurno ide na Meazzu sada je sve izglednije da će ostati u rimskom klubu još jednu sezonu.

Roma i Inter već sedmicama pregovaraju oko Džeke i već je i pticama na grani poznato da je glavni problem novac. Roma za bh. napadača traži 20 miliona eura, dok Inter ne želi ponuditi više od 15 miliona eura.

Italijanski mediji su u nekoliko navrata pisali da Džeko sigurno ide u Inter i da Roma želi prije toga samo dovesti zamjenu za njega, ali to se odužilo već na nekoliko sedmica i početak nove sezone je sve bliži.

Potražite više informacija na temu Serie A:

La Gazzetta dello Sport je objavila jutros da ni Džeko više ne može čekati i navodno je postavio ultimatum čelnicima Intera. On želi da se sve završi u narednih nekoliko dana i da ima barem malo vremena za pripreme s novim timom ukoliko dođe do transfera.

No, ukoliko Inter i Roma ne postignu dogovor oko cijene u narednih nekoliko dana onda je sigurno da će Džeko ostati i vjerovatno napustiti rimski klub narednog ljeta bez obeštećenja jer mu ističe ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.