Postat će rekorder

Na potpis stigao u blindiranom kombiju: Sve je spremno za najveći transfer na Ostrvu

Admin Čaušević

Sve je izvjesnija realizacija najvećeg transfera na Ostrvu ovog ljeta. 

Harry Maguire je stigao u trening kamp Manchester Untieda kako bi kompletirao ljekarski pregled i zatim potpisao za Crvene đavole.

Nakon višesedmičnih pregovora Leicester City je pristao na ponudu od 85 miliona funti te će ovaj 26-godišnjak postati najskuplje plaćeni defanzivac u historiji fudbala.

Kamere su zabilježile trenutak kako Maguire u crnom i blindiranom kombiju stiže u trening kamp Manchester Uniteda.

Engleski reprezentativac će s Unitedom potpisati petogodišnji ugovor vrijedan 200.000 funti sedmično, a sa novim saigračima će treninrati od ponedjeljka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako sada stvari stoje teško je vjerovati da će zaigrati u sutrašnjem meču zatvorenog tipa protiv Blackburn Roversa u kojem će igrati igrači koji ne nastupe protiv Milana u Cardiffu.

Prije Maguirea na Old Trafford stigli su Dan James i Aaron Wan-Bissaka što znači da je United ovog ljeta potrošio skoro 150 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.