Fergusonova izjava najbolje govori koliko je Maguire dobar igrač

Dolazi na Old Trafford

Fergusonova izjava najbolje govori koliko je Maguire dobar igrač

Edmir Škorić

Manchester United je napokon dogovorio transfer engleskog stopera Harryja Maguirea.

Engleski mediji objavili su jučer da je postignut dogovor između Leicestera i Manchester Uniteda o transferu Harryja Maguirea kojim će biti porušeni apsolutni rekordi. United će ga platiti 85 miliona funti i tme će Maguire postati najskuplji defanzivac ikad.

Maguire je prethodne dvije godine nosio dres Leicestera. Tu je postao standardni reprezentativac, a United ga pokušava dovesti već izvjesno vrijeme. Sada se čeka samo zvanična potvrda transfera.

Oduševljen je njegovom kupovinom i legendarni menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Trebalo je da zaključaju momka u kancelariju i drže ga tamo sve dok ne potpiše ugovor!", kazao je Ferguson.

Ferguson je Maguirea pratio još 2011. godine u finalu omladinskog FA kupa kada je United pobijedio Sheffield United sa 4:1, a Maguire se tada povrijedio i imao je samo 18 godina.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi