Definitivno otpisani

Francuzu ih je preko glave: Zidane trojicu igrača nije pozvao za meč sa Salzburgom

Admin Čaušević

Real Madrid je objavio listu pozvanih igrača za večerašnji prijateljski meč protiv Red Bull Salzburga. 

U Austriju će putovati 20 igrača, a na spisku putnika nema trojice igrača kojih je Zidaneu preko glave i očigledno jedva čeka njihov odlazak.

Francuski stručnjak je već otpisanom Garethu Baleu dodao Jamesa Rodrigueza i Mariana Diaza. Jasno je da su veznjak i ofanzivac su postali višak budući da uopšte nisu povrijeđeni.

Rodriguez se poslije dvogodišnje posudbe u Bayernu nedavno pridružio ekipi te Zidane nema namjeru da ga zadrži, dok se Mariano nije proslavio nakon dolaska prošlog ljeta.

U ekipu su se vratili Thibaut Courtosi i Luka Jović koji su oporavili od povrede, dok će prve minute nakon nastupa na Copa Americi i nešto dužeg odmora upisati Casemiro i Militao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić, Brahim, Mendy i Asensio također nisu na spisku pozvanih. Hrvat je usjetio umor zbog napornih treninga posljednjih dana, Brahim i Mendy se oporavljaju, dok Asensija čeka operacija nakon teške povrede.

Zidane je odlučio i prebaciti dvojicu igrača u mladi tim. Od danas će pod palicom Raula Gonzaleza trenirati Rodrygo i Kubo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.