"Bomba" u Madridu, Real dogovorio pojačanje iz Liverpoola

Fabinho seli u Madrid?

"Bomba" u Madridu, Real dogovorio pojačanje iz Liverpoola

Edmir Škorić

Real Madrid skupo plaća igrače, a ovog ljeta se posebno aktivirao na tržištu.

Već je Real doveo Edena Hazarda za 100 miiona eura, Luku Jovića za 60 miliona, Edera Militaa za 50, Ferlanda Mendja za 48 i Rodryga za 45 miliona eura, ali tu Kraljevi ne staju, već nastoje da pojačaju vezni red.

I dalje se vodi bitka za potpis Paula Pogbe, a u međuvremenu cure informacije kako je Real postigao dogovor s Liverpoolom o transferu Brazilca Fabinha.

Španski mediji tvrde da je igrač dogovorio lične uslove s Realom, te će potpisati ugovor do 2024. i prema istom će zarađivati 7.5 miliona eura godišnje, dok će Liverpool zaraditi 65 miliona eura uz 10 na ime bonusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fabinho je jako zahvalan igrač, prava radilica u sredini terena, a 2012. godine je već igrao u Realu kao pozajmljen igrač iz Rio Avea. Igrao je u drugoj ekipi, ali je upisao i nastup u prvom timu Reala.

Dvadsetpetogodišnji Fabinho je prije Liverpoola igrao za Monaco, a Redsi su ga kupili u ljeto 2018. za 45 miliona eura. Ove sezone već je igrao za Liverpool u meču Community Shielda, kojeg je njegov tim izgubio na penale od Manchester Cityja protekle nedjelje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Dajte nemojte se blamirati.
2 0
Mase007
Ma biti ce mu puno da opet Messija stavi u dzep jbg.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi