Iz Pogona stigao odgovor

Kožulj prije svake utakmice razdere štucne, a sada znamo i zašto

Zvonimir Kožulj (25) u ovom trenutku je jedna od najvećih zvijezda u Ekstraklasi. Bh. fudbaler u kontinuitetu pruža veoma dobre partije za Pogon iz Szczecina, a dok se o eventualnom transferu naveliko špekuliše, otkrili su Poljaci i jednu zanimljivost.

Štucne ovog fudbalera na svakoj utakmici izgledaju kao da je prethodno bježao od psa - rastrgane. Već su mnogi pomislili kako u Pogonu ne stoje baš najbolje s opremom, činilo se i da je u pitanju određeno praznovjerje, međutim sve je objasnio tim menadžer Daniel Strzelecki.

"Nije stvar u tome što vjeruje u neka praznovjerja, niti je u tome što Pogon ne može da priušti novu opremu. Štucne ga stišću, često ga hvataju grčevi u listu, pa ih zbog toga razdere malo. Niko mu to ne zabranjuje", kazao je Strzelecki.

Ovaj potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine je sjajnim igrama zapao za oko brojnim klubovima, kako iz Poljske tako i onih iz mnogo jačih liga, a da bi se mogao transfer dogoditi nagovijestio je i on sam.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

"S Pogonom imam važeći ugovor i dok je tako trudim se da igram što bolje. Međutim, treba biti i realan, transfer jemoguć, pogotovo jer je prijelazni rok u toku. Vidjet ćemo šta će biti", kaže Kožulj.

Kožulj je na prethodnom meču protiv Piasta zadobio povredu, no ispostavilo se kako je lakše povrede, te će tako biti potpuno spreman za naredni okršaj s Wislom Krakow.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.