Pogon stigao i do druge pobjede, nova majstorija Zvonimira Kožulja
Kožulj jednostavno ne zna postići običan gol

Sjajno krenuo u novu sezonu

Pogon stigao i do druge pobjede, nova majstorija Zvonimira Kožulja

S. Pašalić

Pogon Sczecin je danas u posljednjoj utakmici 2. kola poljske Ekstraklase na svom terenu savladao Arku rezultatom 2:0.

Domaći su prije meča bili favoriti protiv Arke i napadali su tokom prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

U nastavku je Pogon nastavio sa napadima u pokušaju da stigne do vodstva, a napadi su urodili plodom u 76. minuti.

Dosuđen je slobodan udarac za Pogon, a tri igrača ovog tima su se našla u blizini lopte. Na kraju je jedan igrač brzo dodao loptu Zvonimiru Kožulju koji je iznenadio golmana gostiju i postigao sjajan gol.

Duboko u sudijskoj nadoknadi je Spiridonović golom postavio konačan rezultat. Pogon se sada nakon dva kola nalazi na vrhu tabele sa 6 bodova, a isto toliko ima i Slask, ali slabiju gol-razliku.

Zvonimir Kožulj je tako bio strijelac i u ovom kolu pa bi vrlo lako mogao nadmašiti prošlu sezonu kada je u 35 utakmica postigao 9 golova i upisao isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi