Bh. fudbaleri obilježili prvo kolo Ekstraklase

Završili u timu kolu

Bh. fudbaleri obilježili prvo kolo Ekstraklase

A. Čaušević

Minulog vikenda u Evropi je počela nova sezona u nekoliko nacionalnih takmičenja uključujući poljsku Ekstraklasu. 

Sjajne nastupe upisali su Adnan Kovačević i Zvonimir Kožulj zbog čega su se bivši omladinski reprezentativci naše zemlje zasluženo našli u timu prvog kola.

Kovačević i Kožulj su bili strijelci u pobjedama svojih timova te nose i najveće zasluge zašto su Korona odnosno Pogon Szczecin odmah na startu upisali prve "trice".

Štoper s kapitenskom trakom oko ruke je bio jedini strijelac u minimalnom trijumfu nad Rakowim (0:1) nakon što je sigurno realizovao penal, dok je veznjak upisao asistenciju, a zatim u finišu meča zabio gol u pobjedi protiv Legije (1:2).

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Image may contain: 11 people, people smiling

Kovačević je u Poljskoj od 2017. godine nakon što je prethodno nastupao za Travnik i Sarajevo, dok je Kožulj stigao godinu kasnije iz Hajduka. U BiH je igrao za Široki Brijeg i Vitez.

Top Komentari

Bubbachuck
Sto se ne zove kovacevic u repku?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti