Maguire nije mogao imati bolji debi za United u Premier ligi

Englez je oduševio sve u klubu sa Old Trafforda

Izjava Paula Pogbe o Maguireu sve govori: On je zvijer!

S. Pašalić

Manchester United je na sjajan način započeo novu sezonu Premier lige i na Old Traffordu je savladao Chelsea sa 4:0.

Dva gola Rashforda, te po jedan Martiala i Jamesa su donijeli ekipi Olea Gunnara Solskjaera prva tri boda na otvaranju nove sezone, a bila je ovo utakmica u kojoj su zaigrali i novi igrači ovog tima.

Aaron Wan-Bissaka i Harry Maguire su zaigrali od prve minute u ekipi Uniteda i odigrali sjajnu utakmicu, a posebno je očarao igrom Maguire koji je ovog ljeta u rekordnom transferu vrijednom 88 miliona eura stigao na Old Trafford.

Crveni đavoli su od samog početka prelaznog roka pokušavali dogovoriti transfer 26-godišnjeg štopera i na kraju su uspjeli, a već u 1. kolu je pokazao da će biti jedan od najbitnijih igrača u timu Solskjaera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Maguire je oduševio i svoje nove saigrače, a posebno Paula Pogbu koji je govorio o njemu nakon utakmice protiv Chelseaja.

"Zovem ga 'Zvijer'. Iskreno, kao što ste vidjeli, bio je zaista impresivan. On je vođa. Odgovarao nam je s nama na treningu. Razgovarali smo o dobroj kontroli odbrane i on se dobro razumije s Victorom Lindelofom. Bio je vrlo dobar meč za početak od cijele ekipe.", rekao je Pogba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.