Harryja Maguirea gledalo 75.000, njegovog brata tek 715 gledatelja

Obojica igrali proteklog vikenda

Harryja Maguirea gledalo 75.000, njegovog brata tek 715 gledatelja

E. Škorić

Harry Maguire je u nedjelju debitovao za Manchester United, a igrao je i njegov brat Laurence.

Maguire je već u derbiju protiv Chelseaja pokazao da nije slučajno toliko plaćen. Sjajni engleski stoper je igrao fantastično u odbrani i čini se da je United pogodio njegovom kupovinom.

Susret na Old Traffordu pratilo je 73.000 ljudi, a njegov brat Laurence je igrao tek pred 715 gledatelja na Meadow Parku.

Chesterfield, 112 mjesta ispod Uniteda u nogometnoj piramidi, odigrao je neriješeno 2:2 na skromnom terenu Boreham Wooda u Hertfordshireu u jednom od niželigaških okršaja.

22-godišnji Laurence poznat je kao cijenjena zvijezda tima, ali je ovaj put dobio direktan crveni karton u 60. minuti.

Na pitanje šta misli o prelasku njegovog brata u slavni Manchester, Laurence je odgovorio: "Harry je zaslužio da igra u tako velikom klubu, ali sigurno je da ima i pritiska, nije lako, posebno ako ste stoper, igrati za Manchester United".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U svakom slučaju, i sam Laurence je sada još poznatiji nakon što mu je brat postao reprezentativac Engleske, prvak Premier lige s Leicesterom i u konačnici najskuplji defanzivac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi