Dao gol za samo sedam minuta

Unitedovi rekorderi: Novajlija James stigao Soslkajera u prvom nastupu!

Edmir Škorić

Daniel James, koji je ovog ljeta došao iz Swanseaja, zabio je gol u 4:0 pobjedi Manchester Uniteda nad Chelseajem.

Samo sedam minuta po ulasku u igru James je postigao prvijenac u dresu Uniteda, te se izjednačio na listi najbržih debitanskih golova Uniteda u Premier ligi sa - pazite sad - svojim menadžerom Ole Gunnarom Solskjaerom.

Solskjaeru je također trebalo sedam minuta u debiju u Premier ligi za pogodak. Desilo se to u avgustu 1996. godine protiv Blackburna.

Treći na toj listi je Nick Powell, koji je protiv Wigana u septembru 2012. godine dao prvijenac nakon 11 minuta igre.

Joshu Harropu je trebalo samo 15 minuta da u maju 2017. godine postigne prvi gol u dresu Uniteda i to u meču protiv Crystal Palacea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Louis Saha je za 18 minuta debitanskog nastupa zatresao mrežu Southamptona, dok je Anthonyju Martialu trebala 21 minuta za gol protiv Liverpoola u prvom nastupu u Premier ligi u dresu Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.