Bivši trener Uniteda: Želio sam ga dovesti, ali sam pomislio: Bože moj, koliko će Harry biti velik
Harry Maguire je visok 194 cm

Klub sa Old Trafforda je puno ranije mogao dovesti Maguirea

Bivši trener Uniteda: Želio sam ga dovesti, ali sam pomislio: Bože moj, koliko će Harry biti velik

S. Pašalić

Harry Maguire je nedavno konačno potpisao za United nakon što se mjesecima pisalo o njegovom dolasku na Old Trafford.

26-godišnji Englez je postao najskuplji defanzivac svijeta nakon što je United za njegove usluge platio Leicesteru 85 miliona eura, ali čini se da ga je prije par godina mogao dovesti za daleko manju sumu.

Naime, bivši trener Manchester Uniteda, David Moyes, otkrio je kako je pratio Maguirea u vrijeme kada je on igrao za Sheffield United, ali je na kraju odustao zbog njegove visine u to vrijeme.

"Nismo ga pokušali potpisati, ali smo ga tada označili. Bio sam svjestan igrača u nižim ligama i napravio sam dobru karijeru dovodeći ih u Everton bilo da je to Tim Cahill ili svi oni koje smo dovodili tokom godina."

"Harry Maguire bio je još jedan koji sam prepoznao. Igrao je protiv Preston North Enda kod kuće u ligaškoj utakmici, a ja sam ga gledao i mislio da igra stvarno dobro, ali u to vrijeme je bio zaista velik. Pomislili ste: 'Bože moj, koliko će Harry biti velik', jer je u to vrijeme bio relativno mlad dječak."

"Da budemo pošten, sada izgleda da je u sjajnoj formi i zapravo se nije nimalo promijenio"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kad sam otišao u United, imali smo Nemanju Vidića, Rija Ferdinanda, Jonnyja Evansa, Michaela Keanea, Phila Jonesa, Chrisa Smallinga, tako da nam kupovina još jednog štopera u to vrijeme nije bila potrebna"

"I Harry Maguire je morao krenuti svojim putem. Ponekad je igračima potrebno putovanje kako bi došli do mjesta na kojem moraju stići. Možda bi se tada mučio u Unitedu.", dodao je Moyes.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti