Dosta niže temperature nego u Zenici

Hoće li se igrači Sarajeva adaptirati na naglu promjenu?

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra igraju u gostima protiv BATE Borisova revanš utakmicu trećeg pretkola Evropske lige.

Bordo klub je prošlog četvrtka poražen sa 2:1 od bjeloruskog tima na stadionu Bilino polje u Zenici. Revanš se igra već sutra u Borisovu gdje će igrače Sarajeva dočekati dosta niža temperatura nego što je to bilo prošle sedmice u Zenici.

Igrači BATE-a su se u Zenici dosta žalili na visoke temperature i činjenicu da je bilo skoro 35 stepeni kada je počela utakmica na Bilinom polju. No, u Bjelorusiji je temperatura dosta niža što će sigurno odgovarati igračima oba kluba.

Prema informacijama bjeloruskih portala u 19 sati kada sutra počinje utakmica očekuje se da temperatura bude oko 19 stepeni, te najvjerovatnije neće biti kiše.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

No, postavlja se pitanje da li će se fudbaleri Sarajeva moći brzo adaptirati na naglu promjenu s obzirom da su temperature u našoj državi prethodnih dana bile izuzetno visoke.

Međutim, to ne bi trebao biti problem za izabranike Husrefa Musemića od kojih se očekuje da pruže svoj maksimum na terenu i pokušaju napraviti veliko iznenađenje i anulirati zaostatak iz prve utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.