Trener BATE-a na pressici istakao najveću snagu FK Sarajevo

Sutra revanš trećeg pretkola Evropske lige

Trener BATE-a na pressici istakao najveću snagu FK Sarajevo

A. Čaušević

BATE Borisov i FK Sarajevo će sutra igrati revanš meč trećeg pretkola Evropske lige.

U prvom susretu igranom u Zenici bjeloruski prvak je slavio s 1:2 i sigurno je veliki favorit za prolazak dalje, međutim i Bordo tim će imati šta za reći.

Na press-konferenciji pred utakmicu Alyaksey Baha je kazao da rezultat iz prvog sutra treba biti zaboravljen i ono što se dešavalo na toj utakmici.

"Obzirom da se radi odvomeču rezutlat iz prvog susreta treba biti zaboravljen. Kao i sadržaj te utakmice. Sve će biti odlučeno u drugoj utakmici. Revanš mečevi su po običaju uvijek beskompromisniji, sa dosta golova. Sigurno će i taktika imati određeni uticaj, ali sve počinje od nule", rekao je Baha.

Baha je istakao da je fudbalska vještina izabranika Husrefa Musemića najveća snaga FK Sarajevo.

"Sigurno mogu zaključiti da su igrači Sarajevo vrlo vješti individualci. Igrači koji su igrali u jakim ligama. A opasnost u evropskim mečevima uvijek može doći."

"Sarajevo je sposobno da stvori poteškoće na više načina, kao iz kontranapada. Imaju nekoliko tehnički odlčnih igrača, bez obzira što im neće igrati Ahmetović. Trebate shvatiti da tim koji igra protiv vas uvijek želi i može proći dalje", kazao je Baha.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Trener BATE-a će sutra moći računati na napadača Nemanju Milića koji se oporavio od povrede, kao i Anton Saroka, dok golman Dzianis Shcharbitski neće biti u konkurenciji.

Sutrašnji meč na Borisov Areni počinje u 19 sati po centralnoevropskom vremenu. Pravdu će dijelit sudije ih Holandije. Glavni Arbitar će biti Kevin Blom. Njemu će asistirati Davie Goossens i Johan Balder, dok je četvrti sudija Allard Lindhout.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
Biće gusto, biće 0:2
7 0
Ramoramo
Jel Sarajevu dovoljno 0-1?
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi