Musemić: Rezultat iz prvog meča ne odgovara onom što smo pokazali, nadam se da ćemo imati sreće

Sarajevo igra protiv BATE-a

Musemić: Rezultat iz prvog meča ne odgovara onom što smo pokazali, nadam se da ćemo imati sreće

A. Čaušević

Evropski put FK Sarajevo nastavlja sutra. Bh. prvak će u revanš meču trećeg pretkola Evropske lige gostovati BATE Borisovu. 

U prvom susretu igranom u Zenici Bjelorusi su slavili sa 1:2 te će izabranici Husrefa Musemića pred sobom imati težek, ali ne i nemoguć zadatak.

Na press-konferenciji uoči utakmice Musemić je rekao da rezultat iz prvog susreta nije realan obzirom na prikazano te da se nada će sutra imati više sreće.

"Rezultat prve utakmice je bio za nas negativan. Spremni smo da uradimo sve da ga sutra popravimo. Prema mom mišljenju rezultat iz prve utakmice ne odgovara onom što smo pokazali. Ali to je fudbal. Što se desilo desilo se. Pokušat ćemo iskoristiti svaku šansu i nadam se da ćemo imati malo više sreće", rekao je Musemić.

Bjeloruske novinare je zanimalo zašto je Sarajevo pomjerilo prvenstveni meč protiv Radnika i kako su na to reagovali ostali klubovi iz Premijer lige.

"Obzirom da sutra igramo krucijalni meč, putujemo u inostranstvo, iskoristili smo priliku da pomjerimo meč prvenstva. Poslali smo zahtjev Savezu i klubu protiv kojeg smo trebali igrati. Ono su prihvatili. Prema mom mišljenju to je korektno i jedino moguće rješenje".

Prokementarisao je iskusni stručnjak i sutrašnjeg protivnika.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"BATE je klub koji je devet putao igrao u grupnoj fazi UEFA-inih takmičenja. Radi se o ozbiljnom protivniku. U poređenju s Atalantom taj tim je na većem nivou bez namjere da potcjenim uspjehe BATA Borisova. U evropskim mečevima uvijek ima nešto da se nuači", zaključio je Musemić. 

Sutrašnji meč na Borisov Areni počinje u 19 sati po centralnoevropskom vremenu. Pravdu će dijelit sudije ih Holandije. Glavni Arbitar će biti Kevin Blom. Njemu će asistirati Davie Goossens i Johan Balder, dok je četvrti sudija Allard Lindhout.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
Hajde hvala Bogu da se niste predali prije početka. Naprijed Saraj'vo!
6 1
SrcuDragaBojaPlava
ne seri husrefe primit ce te 4 komada
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti