Dvije godine kasnije otišao u Arsenal

"Xhaka je tada trebao otići za Englesku, ali se predomislio jer je znao da to nije veliki klub"

Endin Čaušević

Švicarski reprezentativac Granit Xhaka u Arsenal je stigao na ljeto 2016. godine iz Borussije Monchengladbach.

Xhaka je od dolaska u londonski klub postao standardni član prve postave iako nije baš oduševio svojim partijama. No, izjavio je da u Englesku trebao doći dvije godine ranije, ali se to nije desilo.

Naime, Xhaka je 2014. godine bio na korak od dolaska u Stoke City na posudbu. Tada je sve bilo dogovoreno, ali u posljednjem trenutku se Xhaka predomislio i ostao je u Gladbachu.

Sportski direktor njemačkog kluba Max Eberl je razgovarao s Xhakom prije odlaska za Englesku i upozorio ga da to i nije baš pametan potez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao sam mu tada da odlazak u Stoke nije dobar potez i da time gubi šansu da zaigra za neki bolji klub. Jasno sam mu rekao da ako ode u Stoke nikada neće zaigrati za neki veći klub. On me poslušao iako je sve bilo dogovoreno za posudbu i ostao je u klubu još dvije godine i onda je došla ponuda Arsenala. Pokazalo se da je to bio veoma dobar potez", rekao je Eberl.

Xhaka je u dresu njemačkog kluba odigrao 140 utakmica, a nakon četiri sezone otišao je u Arsenal za 30 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.