Stručnjak za bande otkriva ko je napao Seada Kolašinca

Ozbiljnije je nego što se mislilo

Stručnjak za bande otkriva ko je napao Seada Kolašinca

Lice Seada Kolašinca i njegovog saigrača Mesuta Özila posljednjih sedmica ne silazi s naslovnica britanske štampe.

Krajem prošlog mjeseca dvojac iz Arsenala je napadnut na ulici od strane lokalnih gangstera, a u trenutku napada bh. fudbaler je postupio izrazito hrabro i golim je rukama krenuo na naoružane napadače. Spasio je pritom sebe i saigrača, činilo se kako su napadači uplašeni i da više neće ni pomisliti da ih napadnu, no situacija je puno ozbiljnija...

Britanci tvrde kako je problem puno veći od jednog pokušaja krađe, te da je ulična banda uzela na zub Kolašinca i Özila oko čijih se kuća u posljednje vrijeme mogu vidjeti i psi-čuvari, a cijeli slučaj pokušava rasvijetliti i londonska policija.

Jedan od onih koji je dao svoje mišljenje na ovaj incident je i Wensley Clarkson koji na Otoku važi za nekog ko je dobro upućen u kriminalni svijet.

"Kolašinac i Özil su se ni krivi ni dužni našli između dvije bande, u njihovom ratu. Jedna od tih bandi je starog kova, turska, koja sjeverom Londona 'hara' već mnogo, mnogo godina, dok drugu čine istočnoevropski mafijaši koji su tu deset godina. U globalu, oni su se našli u jednoj vrsti rata za teroriju dvije bande, odnosno oni su taj teritorij", priča Clarkson, pa dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je klasičan primjer onoga što se dešava širom Britanije u zadnjih deset godina. Jedina je razlika što su nove bande puno brutalnije, nije ih briga za kolateralnu štetu, a upravo su fudbaleri na neki način to."

Dvojica članova turske bande su već uhvaćena. Radi se o 27-godišnjacima Ferhatu Ercanu i Salamanu Ekinciju koji bi se trebali pojaviti na sudu već 6. septembra.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mica
Sejo je jak ko bik a nebojise bande smijesnisu.
0 2
zvjezdan10
eto ako su one dvije pizdice pripadnici te ''ozbiljne''' bande onda im je bolje da vode baletni klub nego mafiju hahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi