Sjajni Francuz

Kante rekao Lampardu da ne može da hoda, a onda se desilo čudo

Admin Čaušević

Vjerovatno na svijetu ne postoji skromniji fudbaler od N'Golo Kantea. 

Kante je poznat kao velika radilica i na momente djeluje kao da se ne može umoriti tokom utakmice, međutim tihi karakter i skromnost su na neki način postali njegov zaštitni znak.

Francuz je tip igrača kojeg bi u svom timu poželio vidjeti svaki trener. Odgovoran je i disciplinovan, što znači da tim praktično nikad neće ostaviti na cjedilu.

Tako je bilo i tokom UEFA Super kupa i duela Chelseaja i Liverpoola. Iako nije mogao da hoda u produžetku je nekako smogao snage te nije izdao svoje saigrače.. Potvrdio je to i Frank Lampard.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Poslije 105 minuta, tačno na poluvremenu produžetaka mi je rekao da su mu noge mrtve i da ne može da hoda... Poslije minut, dva sam ga video kako trči pun sprint od otprilike 50 metara kako bi osvojio loptu", rekao je menadžer Chelseja.

Nakon te utakmice scena s tužnim izrazlom Canteovog lica je obišla svijet. Odličnom veznjaku je teško pao gubitak trofeja nakon izgubljenih penala od Liverpoola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.