Svi igrači iz prve postave Sheffielda dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva i Irske

Bh. nogometaš je ostao na klupi i drugu utakmicu

Bešić nije na terenu i upravo zbog toga Sheffieldu je uspjelo nešto što nikom nije još od 2012.

S. Pašalić

Sheffield United trenutno igra utakmicu 2. kola na svom terenu protiv Crystal Palacea, a rezultat je 1:0.

Domaći žele doći do pobjede nakon što su u 1. kolu odigrali 1:1 protiv Bournemoutha u gostima.

Bh. nogometaš, Muhamed Bešić, koji od ove sezone igra za Sheffield nije se našao među prvih 11 igrača koji su započeli utakmicu i upravo zbog toga ovom klubu je uspjelo nešto što nije nikom u Premier ligi još od 2012. godine.

Naime, tada je Norwich u dvije utakmice zaredom od prve minute na teren krenuo 11 igrača koji su dolazili iz Ujedinjenog Kraljevstva i Irske, a upravo to je uspjelo danas i Sheffieldu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pet igrača iz Engleske, četiri igrača iz Irske, te po jedan iz Sjeverne Irske i Škotske su krenuli od prve minute, a zanimljivo je također da Sheffield na klupi osim Bešića nema niti jednog igrača koji dolazi van Ujedinjenog Kraljevstva i Irske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.